HURU MAN UPPFOSTRAR SINA BARN I SIBBO ?

onsdag 11 juli 2018 - 10:49 | 0 Kommentarer

HURU MAN UPPFOSTRAR SINA BARN I SIBBO ?

När näthatet bara accelerade, beslöt jag att inte ge mina kombattanter en endaste chans mer. Jag ids inte debattera emot. Lika bra talar man med en tom vägg ! Istället riktar jag in min energi, på att belysa ett annat problem. Huru man uppfostrar sina barn i Sibbo ? 

Jag ser allt mer  s.k. " förlorade föräldrar " i Sibbo. I familjer, där barnet har blivit diktator. Och i samhället en laissez-faire politik. Alltså man vågar inte beblanda sig i uppfostrande detaljer. Man låter familjerna klara sig bäst de förmår. Och resultatet syns i ökad kriminalitet och utslagenhet. Det blir allt mer handikappade unga vuxna, som aldrig kommer att klara sig i samhället. Och gravgårdarnas kapacitet att ta emot olyckliga själar, som av en eller annan orsak hamnat på sned med det offentliga, är inte huru tänjbar som helst. Någonstans kommer en gräns emot. Och vem skall ta den smällen ? 

Barn borde uppfostras med en hård hand. Regler skall finnas till, men utan fysisk och psykisk aga. Däremot måste man kunna handskas med trots, så att den tämjs och tuktas. Ungefär på samma sätt som man plockar bort " tjuvar " från tomatplantan, eller plockar bort de vissna blommorna från en växt. Barnen uppskattar kanske inte nu och här den rådande och ganska barska stämningen, men tro mig, de tackar nog senare i livet, för att någon bar det tunga ansvaret att uppfostra dem. Och även vägleda dem, när man gjort misstag. 

Bloggbilden är lånad av BC Money Ltd. och 

bloggtexten skrevs av HISTORIKERN i SIBBO 

Pär-Erik Sjöström

Onsdagen, den 11 juli år 2018

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar