PÅ DEN INTERNATIONELLA OLYCKSDAGEN

fredag 13 april 2018 - 12:40 | 0 Kommentarer

PÅ DEN INTERNATIONELLA OLYCKSDAGEN

Idag är det fredagen den 13 april 2018. Också firas den internationella olycksdagen. På bilden ses Nybrovägens nya transformatorskåp, som vi fått installerats av den estniska firman Harju Elekter AS. 

Säkerheten betonas denna dag, särskilt i år betonas unga män och deras vilda leverne. Man tar inte säkerheten på allvar, förrän olyckan är framme. 

Här låg ännu transformatorskåpet ganska öde och snöindränkt, men nu har det byggts hus omkring detta skåp. Och flera byggnader är på uppväxt i Östanåparken. Hela Nickby ådal skall igen bli bebyggt. Senaste gång var för 10 000 år sedan, när ukrainska stenåldersnomader kom seglandes upp längs med den då flodbreda Sibbo ån. Och bosatte sig på Nickbys dåvarande höjder - omkring Degerberget. I Dalskärr var det omöjligt att bosätta sig. De ukrainska förfäderna var inte permanent bosatta, utan flyttade på sig, likt våra samer i norr, till bättre jakt- och fiskemarker, vartefter man hade utnyttjat det tidigare bostället till maximalt läge. 

Hos oss i Sibbo kopplar man inte elektriciten hur som haver, utan här finns det kunniga elektriker, som verkligen kan sin sak. Det är långt till sjukhusen, men desto närmare finns den splitternya hälsostationen i Nickby. Där får man snabbt adekvat vård för nästan olycka eller sjukdom, som man lider av för närvarande. 

Bloggbilden togs av undertecknad, 

den 17 februari 2018, och texten skrevs

av HISTORIKERN i SIBBO

Pär-Erik Sjöström.

på den Internationella olycksdagen, 

fredagen den 13 april 2018. 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar