VY FRÅN TRÄSKOMOSSEN

lördag 7 juli 2018 - 10:19 | 0 Kommentarer

VY FRÅN TRÄSKOMOSSEN

Nästa år kan man cykla och promenera på en nylagd sträcka mellan Nissbacka, i Vanda och Nickby, i Sibbo. Sträckans längd blir 7,3 km lång. Men nu i initialskedet kommer byggandet av cykelvägen att orsaka förseningar i trafiken. Det är tillfälligt slut på att köra i 100 och 1000 km/h längs med Jokivarsivägen. Min vy är tagen från Träskomossen. Det blir att lägga en hel del träd på tvären och bummelstenar ovanpå, för marken är ett verkligt gungfly ! 

Redan år 1996 diskuterade man en cykelväg längs med Jokivarsivägen, men då tog plötsligt pengarna slut. Nu när de första arbetsplatsskyltarna kommit upp, och de första grävmaskinerna är i arbete, så börjar man äntligen tro att ett sekel gammal dröm skall gå i uppfyllelse ? 

Träskomossen har ett unikt ekologiskt system, som man förstås borde förstå att bevara ostört. Här finns fjärilar och fåglar, som inte förekommer någon annanstans i Sibbo. 

Jag cyklar av och an längs med Jokivarsivägen. Det har jag redan gjort i fyra decennier. Först tillsammans med mina föräldrar och bröder, och på senare tid helt allena. Men trafiken är livsfarlig ! Och mycket litet har gjorts för att förbättra situationen. 

Bloggbilden togs av undertecknad, och 

bloggtexten skrevs av HISTORIKERN i SIBBO 

Pär-Erik Sjöström

Lördagen, den 7 juli år 2018 

Kategorier :

Resor

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar