Sipoossa elämäni tapahtuu

torsdag 15 februari 2018 - 11:10 | 0 Kommentarer

Joku välkky lausahti kerran, että huomaa saapuneensa Sipooseen, kun katuvalot loppuvat. Minä kirjoitan nyt ihan toisesta asenteesta käsin. Huomaan saapuneeni elämässäni sellaiseen Sipooseen, jossa kaikki mitä minulle täällä tapahtuu, on lopultakin myönteistä. Näen aina valoa tien päässä, vaikkei sellaista kaikki muut näkisikään.

Kuljen joka päivä Graniittitietä tiedostaen sen, että tässä alla on paljon jylhää graniittia, solidia maaperää, johon omat ja läheisteni juuret kasvavat. Kaikki ideani syntyvät tämän graniitin päällä, varsinkin varhain aamulla, kun heräilen ja koko talo vielä nukkuu, saan selvyyden koko maailmankaikkeuden kinkkisimmistä arvoituksista, ja kun avaan silmäni, se kaikki on tipotiessään. Silti aloitan päiväni vakaasti tietoisena siitä, että kaikki on tänäänkin ihan hyvin ja puuro ravitsee pesueeni valmiiksi kouluun lähtöön.

Sipoossa kävelen tehokkaat ja löysemmät lenkkini koiramme Hulkin kanssa. Söderkullassa ja Nikkilässä etsin kiivaasti parhaat vegaanituotteet kaupan hyllyiltä. Söderkullassa heitän kesällä frisbeetä ja olen etsivinäni syksyllä sieniä. Söderkullan laduille onnistun aina eksymään ja löydän sitten lopulta perille. Pähkinälehdon rinteellä kirjoitan tekstejäni, musisoimme, säilytämme ruokaa parvekkeella ja selvittelemme teiniriitoja parhaan taitomme mukaan. Sipoon korpeen vetäydyn, jos on joskus tukalaa ja juttelen männyille ja kuusille syvimmistä tunteistani.

Mitä kauemmin elän, sitä vakuuttuneempi olen, että paras paikka ihmisen elää ei ole kaupunkimiljöö. Olen asunut Helsingissä Kannelmäessä, Museokadulla, Unioninkadulla ja Tuusulassa ensimmäiset vuosikymmeneni, joten tiedän, mistä puhun. Minä vain yksinkertaisesti voin paremmin lähempänä luontoa. Parhaillaan mietin, miltä tuntuisi siirtyä Sipoosta vielä enempi maalaismaisemiin, edes kokeilumielessä, vaikka kesäksi.

Miksi sitten on tärkeä asua siellä missä voi hyvin? Olen pohtinut hyvin voimisen kysymyksiä koko elämäni ajan. Haluan sinnikkäästi etsiä hyvää tapaa elää, koska tiedän, että siinä piilee elämäni yksi tarkoitus. Kun minä voin hyvin, säteilen sitä muillekin ja minulla on aina vain enemmän, mistä ammentaa.  Sipoossa lienee montakin hyvän vointini lähdettä, enkä aio nyt ammentaa niistä kaikista vielä tässä ensimmäisessä blogissani.

 

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar