fredag 23 mars 2018 - 13:40

Kevät mielessä

Kevään tulon huomaa jo monestakin asiasta. Iltaisin ehtii vielä touhuta kaikenlaista valoisaan aikaan, linnut sirkuttavat metsissä kävellessä aina vain kovemmin ja aurinkoisina päivinä lumi sulaa jo asfaltille. Sen huomaa  myös siitä, että sisustusalalla työskentelevän puhelin on pirissyt ja sähköposti täyttynyt kaikenlaisista työpyynnöistä. Ihania ja oikein toivottuja kevään merkkejä kaikki.

IMG 20180323 133452

Jos ihmiset yleensäkin kiinnostuvat keväällä valon määrän lisääntyessä sisustusasioista, niin täytyy sanoa, että itselläkin mielessä muhii monenlaisia sisustusideoita omaan kotiin. Vielä ne ovat saaneet olla ajatusten ja suunnittelun asteella, sillä kädet ovat olleet täynnä kaikenlaista. On ollut tuolien korjauksia, pöytien maalauksia, tapetointia ja vähän sisustussuunnitteluakin.

Eräältä asiakkaalta sain ajatuksen puhdistaa vanhempieni vanhan Palaset-laatikon pojan huoneeseen hyllyksi, keittiöön olen haaveillut rouheaa tiiliseinää, mutta nyt taisin keksiä paremman vaihtoehdon, jolla saan kuitenkin seinään samaa sävymaailmaa. Uudet keväiset tyynyt sohvalle olisivat kivat, massiivipuiset keittiön tasot pitäisi öljytä, ikkunat odottavat pesemistä, peili kiinnittää seinään ja aika monta muuta asumisen mukavuutta kohottavaa asiaa odottaa tekijäänsä.

Hassu, ihana kevät.

fredag 2 mars 2018 - 13:06

Jälkiä lumessa

Ehdottomasti top 5 lempiasioitani Sipoossa ovat luonto ja maisemat. Ne ovat taas viime aikoina, talven näyttäessä kauniita puoliaan, kirineet asteikolla eteenpäin. Miten onnellinen olenkaan saadessani katsella ikkunoista metsää ja peltomaisemaa. 

Me kävellä usein metsissä, peltoteillä, niitynreunoja ja osa meistä edelleenkin ojanpohjia myöten, hiihdetään traktorin jälkiä pitkin ja ihmetellään milloin mitäkin luonnossa. Ollaan jo ehkä vähän maalaisia. 

IMG 20180220 103739

Ei ole parempaa yöllä sataneen hennon lumisateen jälkeen lähteä lenkille tuttua reittiä pitkin. Koirien nuuskuttelut kertovat sen jo aiemmin ja jäljet tuoreessa lumessa sen paljastavat. Tästä on mennyt vain hetki sitten peura, kettu, orava, hiiri. Nähdä jäljet ja tietää, että vaikka kovin usein ei kettua näe, joka ilta hämärän turvin ne käyttävät aivan samoja maastoja kuin mekin. Yhtien eläinten samoilla aluella liikkumisen pidän kuitenkin mielelläni vain tietona pelkistä jäljistä. Sipoossa kun ollaan, ollaan samoilla alueilla myös villisikojen kanssa. Niiden kanssa nokatusten joutuminen kai hyvin harvinaista onkin. 

Välillä pakataan mukaan eväät, mutta aika usein oikaistaan ja nautitaan lämpimät juomat vasta kotipihalla. Käännetään penkki aurinkoon ja heitetään päälle lampaantalja.

Vedetään keuhkot täyteen raitista maalaisilmaa - ja ollaan vaan onnellisia tästä rauhasta. Aina ei tarvitse mennä kauas, nähdäkseen tärkeimmät asia elämässä. 

Reipasta viikonloppua kaikille, silloin on hyvää aikaa ulkoilulle ja luvassa taitaa olla auringonpaistettakin.

IMG 20180220 111848

måndag 26 februari 2018 - 16:51

Talviloma Lapissa

Meidän perhe otti jo ennen Sipoon varsinaista hiihtolomaviikkoa varaslähdön talvilomaan, ja vietettiin perinteisesti viikko Lapissa. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui jo neljättä kertaa Levi, joka tarjoilee meidän perheen makuun mukavia rinteitä, palveluja ja vähän oheistoimintaakin. No, rinteistähän ei tälläkään kertaa maltettu olla paljon poissa, vaan joka päivä laskettiin kaksi muutaman tunnin pituista laskettelureissua. Välillä käytiin syömässä ja taas jatkettiin.

Vain yhtenä iltapäivänä skipattiin laskettelu ja lähdettiin lepuuttelemaan kipeytyneitä lihaksia Levin mukavaan kylpylään. Puolen viikon aikainen lepoilta tekikin ihan hyvää, siinä vaiheessa jalkalihakset olivat saaneet jo kovaa rääkkiä.

IMG 20180214 145126

 Viikko 7 on loistava viikko Levillä lomailuun, koska kaikki rinteet ovat auki, mutta ruuhkaa ei ole. Levi tarjoili meille myös mukavan lauhaa säätä ja parina päivänä aurinkokin pilkahteli. 

Lämpimät kaakaot laskettelun lomassa takkatulen äärellä jylhiä tunturimaisemia ihaillen,  mikä onkaan sen parempaa. 

Iltaisin ei unen tulemista tarvinnut odotella, vaan koko porukkaa kaatui sänkyyn aikaisin. Laskettelureissut perheen kanssa on vaan parasta

lappi Fotor

 

 

torsdag 15 februari 2018 - 14:16

Alku

Ei tullut ikivanhaa taloa ja narisevia lankkulattioita. Toisaalta ei tullut  homevauriotakaan. Tuli insinööri ja vastavalmistunut talo. Villasukat haaveistani sain pitää, sillä insinöörimiehen mukaan terveellinen sisälämpötila on oleskelutiloissa 20 astetta ja makuuhuoneissa 18 – energiatehokkaasti ilmalämpöpumpulla lämmitettynä.

Vuonna 2008 talo löysi meidät. Ensimmäisellä näytöllä sanoin välittäjälle olohuoneessa tulleeni kotiin. Mies katsoi varoittavasti – ei noin voinut talon ostoa harkitsevat ihmiset kiinteistövälittäjälle sanoa kaksi minuuttia talossa oltuaan.

Itselläni oli tunne. Olohuoneen ikkunasta pihalle avautuvasta avaruudesta, tiheästä männiköstä, tyhjästä pihasta, valkoisesta katosta ja yläkerrasta.  Ja se on pysynyt. Pihalla leijui vieno lannan tuoksu ja pidin siitäkin. Kaupunkilaisen sisällä uinunut maalainen heräsi, heitti korkokengät nurkkaan ja veti lantsarit jalkaan.

talvikollaasi Fotor

Sipoosta tuli paitsi koti, myös turvapaikka.  Kliseistä kyllä, mutta tänne tuntui hyvältä perustaa perhe.

Ensimmäisenä talvena pimeys oli pysäyttävä. Kuinka paljon tähtiä mahtuu yhteen taivaaseen? Montako heijastinta tarvitaan? Pikkuhiljaa tajuttiin, että heijastinliivit ovat maaseudulla asuvien jengiliivit ja otsalamput oikeastaan tosi käteviä.

Tuli kesä, valo ja lämpöä. Miten voi tuntua kotona, että olisi mökillä?

Sipoo otti meidät ja se sopi meille.

 

Silloin kaikki oli vielä joko tai. Ja tämä talo oli.

luistelu2