Alku

torsdag 15 februari 2018 - 14:16 | 0 Kommentarer

Ei tullut ikivanhaa taloa ja narisevia lankkulattioita. Toisaalta ei tullut  homevauriotakaan. Tuli insinööri ja vastavalmistunut talo. Villasukat haaveistani sain pitää, sillä insinöörimiehen mukaan terveellinen sisälämpötila on oleskelutiloissa 20 astetta ja makuuhuoneissa 18 – energiatehokkaasti ilmalämpöpumpulla lämmitettynä.

Vuonna 2008 talo löysi meidät. Ensimmäisellä näytöllä sanoin välittäjälle olohuoneessa tulleeni kotiin. Mies katsoi varoittavasti – ei noin voinut talon ostoa harkitsevat ihmiset kiinteistövälittäjälle sanoa kaksi minuuttia talossa oltuaan.

Itselläni oli tunne. Olohuoneen ikkunasta pihalle avautuvasta avaruudesta, tiheästä männiköstä, tyhjästä pihasta, valkoisesta katosta ja yläkerrasta.  Ja se on pysynyt. Pihalla leijui vieno lannan tuoksu ja pidin siitäkin. Kaupunkilaisen sisällä uinunut maalainen heräsi, heitti korkokengät nurkkaan ja veti lantsarit jalkaan.

talvikollaasi Fotor

Sipoosta tuli paitsi koti, myös turvapaikka.  Kliseistä kyllä, mutta tänne tuntui hyvältä perustaa perhe.

Ensimmäisenä talvena pimeys oli pysäyttävä. Kuinka paljon tähtiä mahtuu yhteen taivaaseen? Montako heijastinta tarvitaan? Pikkuhiljaa tajuttiin, että heijastinliivit ovat maaseudulla asuvien jengiliivit ja otsalamput oikeastaan tosi käteviä.

Tuli kesä, valo ja lämpöä. Miten voi tuntua kotona, että olisi mökillä?

Sipoo otti meidät ja se sopi meille.

 

Silloin kaikki oli vielä joko tai. Ja tämä talo oli.

luistelu2

Kategorier :

Hus & Hem

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar