Vem är smartare, telefonen eller jag?

onsdag 7 mars 2018 - 20:37 | 0 Kommentarer

Eftersom det finns bild på mig och jag kallar mig för ”tant” går det enkelt att räkna ut till vilken åldersgrupp jag hör. Den fysiska åldern har förstås inget att göra med hur jag känner mig, ibland yngre eller äldre, ibland bara ålderslös. Faktum kvarstår dock, även om jag inte är den värsta sorten av dinosaurie (den som inte vill lära sig något nytt och tycker att allt var bättre förr), att jag hör till dem som inte har vuxit  upp med mobiltelefoner, smarttelefoner, paddor, poddar eller datorer. De har kommit relativt sent in i mitt liv och min smarttelefon har jag ägt bara dryga två år.

Ibland undrar jag nog varför smarttelefonen kallas för just det och tycker att den kunde heta: ”världensdummastemestonödigaochkrångligafelkonstrueradeanvändarvidrigaapparat”  
Som  t.ex.när jag skriver ett  textmeddelande, varför måste ”tangenterna” vara så förskräckligt små? Jag förstår inte hur jag ska svarva till mina fingertoppar så att de berör bara en tangent och den jag vill.  Jo, jag har lärt mig svänga på telefonen så att de blir lite större, men det hjälper nog inte värst mycket. Så i och med att telefonen skriver varannan bokstav fel (märk att det är telefonen som väljer fel, hur smart är det?) är jag nog säkert en av Finlands långsammaste på att skriva meddelanden, men det har ju ingenting med min smarthet att göra.

För att vara lite snabbare har jag satt på programmet som föreslår ord åt mig efter att jag skrivit någon bokstav. Men det är nog väldigt sällan det föreslår just det ordet jag tänkte skriva (den har dålig intuition sku jag säga, eller är bara korkad) Då jag inte märker detta och fel ord kommer på raden hamnar jag att skriva hela ordet på nytt och det blir en grej som gör mitt skrivande ännu långsammare. Ibland förstår jag inte ens vad det föreslår...Vad betyder FU? Nästan varje gång jag ska skriva ”du” så föreslår telefonen FU. ”Är FU hemma? Hur mår FU? FU är välkommen på kaffe kl 14.” Vet ngn  vem, vad FU är? Fantastiska Ur, Fina Ungdomar, Feta Urklor, Framtidens Underverk??

 smartis 1852x1280 1

Ja, alltså egentligen behöver jag inte mera exempel, för min smarttelefon bara tror att den är smart medan jag vet att jag är. Jag har märkt att det nog ändå lönar sig att vara kompis med den, tala snällt och lite uppmuntra den ibland. Ha det bra!
Tant Tassig

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar