Tiistaikirje 1 - 2019

tisdag 1 januari 2019 - 11:50 | 0 Kommentarer

Aina, kun vuosi on vaihtunut ja otan käyttöön uuden kalenterin, koen saman, jännittävän tyhjyyden tunteen. Se syntyy siitä, että kalenterissa ei ole ainuttakaan merkintää. Se vain odottaa, mitä siihen raapustetaan. Samalla tavalla kun minä odotan, mitä vuosi tuo tullessaan. Ei voi tietää, minkälaisista merkinnöistä kalenteri vuoden lopussa on täyttynyt. Ihan kun ei voi tietää, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Tässä vaiheessa voi vain arvailla…

Olen vuosia käyttänyt kalenterinani Positiivareiden hyvän mielen päivyriä. En muuten ole mitenkään tekemisissä kyseisen firman kanssa, mutta aikoinaan teimme jotain yhteistyötäkin ja siitä ajasta on jäänyt mieleeni yksi asia, ylitse muiden:  Ole positiivinen!  Se on perusominaisuuteni, mutta aina joskus, kun työtehtävät tai elämä oli vähän haasteellisempaa, sitä oli vaikea toteuttaa  jatkuvasti. Tiesin kuitenkin, että omilla valinnoilla, siis sillä, miten asioihin itse suhtautuu, on lopulta kuitenkin yllättävän suuri merkitys sille, miltä elämä itsestäsi tuntuu… Nyt, kun en enää ole työssä, voi mennä pitkiäkin aikoja, etten edes avaa kalenteria, mutta silti haluan niinä kertoina, kun sen avaan, kokea jonkun positiivisen reaktion, kun siihen katson tai kun sinne jotain kirjoitan.

Tammikuun yleisaukeama tuo heti  eteen tavoitteet. En yleensä tee mitään uuden vuoden lupauksia, mutta  kalenterin käyttöönoton yhteydessä ajatukseni ohjataan hienovaraisesti  tulevaisuuteen ja tavoitteisiin, Toki itse ne voin asettaa tai jättää asettamatta, mutta yleensä kuitenkin silloin alkaa mielessään hahmottamaan jotain, mikä olisi kiva asia… Nykyisin käytän tähän asiaan mielelläni aikaa hiukan enemmänkin ja lopputuloksena yleensä syntyy muutama asian lista, jonka toivoisin etenevän oman suunnitelmani mukaan… ja aika usein näistä tavoitteista  osa on ennen seuraavan vuoden vaihtumista toteutunut tai ainakin edennyt hyvän matkaa.

Kas näin se ohjaus tavoitteiden asettamiseen käynnistyy:

-          Luo niin suuri unelma, kuin vain ikinä uskallat

-          Kirjoita paperille tämän unelman yksityiskohdat.

-          Päätä päivämäärä, jolloin unelmasi  toteutuu.

-          Rakenna välietappeja matkallesi päämäärään

-          Tartu toimeen, vaikka matkasi näyttäisi kuinka pitkältä ja mahdottomalta.

-          Kysy itseltäsi , vieköse, mitä olet juuri tekemässä sinua lähemmäksi unelmaasi..

-          Keskity vain niihin asioihin, jotka vievät sinua kohti päämäärääsi

-          Vätä niitä ihmisiä, jotka hidastavat matkaasi epäilemällä sinua ja  unelmaasi.

-          Ole valppaana, katsele ympärillesi ja ole valmiina tarttumaan tilaisuuteen, joka tiellesi              ilmestyy…

Kun nuo kohdat on käyty läpi jokaisen  unelman osalta, alkaakin tulevaisuus hahmottua, eikä kalenteri tunnu enää ollenkaan tyhjältä… ja matka uuteen, parempaan vuoteen voi alkaa.

Päivyrissä on myös jokaiselle viikolle joku mietelause, joskus se kolahtaa oikein kunnolla ja siitä saa taas lisää eväitä elämään.

Ensimmäisen viikon mietelause on:  Ovet on tehty avattaviksi, tiet tallattaviksi, elämä elettäväksi… näinhän se on!

Muutama vuosi sitten tein itselleni yhdeksi tavoitteeksi sen, että pyrin tekemään edes kerran kuussa yhden, vaikka miten pienen hyvän työn jollekin lähimmäiselle. -  Kyllä sitä sai harjoitella, mutta vähitellen niitä mahdollisuuksia oppi huomaamaan ympärillään ihan toisella tavalla kun aikaisemmin, kun ei muka ollut ollut aikaa paneutua sellaisiin asioihin. Aikaa on, jos haluaa sitä olevan. Kysymys on asioiden priorisoinnista. Nykyisin näitä pieniä tekoja  tulee tehtyä useammin kuin kerran kuussa… joskus jopa kerran viikossa! Ja se, mitä siitä saan itselleni, on todella hyvä mieli… oikeasti on upea tunne, kun on voinut aiheuttaa jollekin ihmiselle iloa ja hyvää mieltä. Melkein väittäisin, että siitä saa itselleen enemmän hyvää mieltä, kuin kohteelle…

Iloa ja valoa Sinulle tälle vuodelle! Pidä huoli itsestäsi ja läheisistäsi! - Jokainen ihminen tarvitsee rakkautta ja lämpöä. Opettele antamaan sitä toisille ja vastaanottamaan sitä itsellesi. Tehdään tästä vuodesta unelmamatka sinulle ja minulle, kaikille meille!

 

 

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar